מיכל המאירי
מיכל המאירי היא בעלת תואר מוסמך בכלכלה חקלאית
מהפקולטה החקלאית שבאוניברסיטה העברית. התחילה את
דרכה כתקציבאית במשרד הפרסום טמיר כהן, בהמשך דרכה
פעלה כיועצת אסטרטגית בחברת יעד פיתוח עסקי (חברת בת
של קסלמן וקסלמן). בשנת 1996 מונתה למנהלת השיווק של
תנובה והיא חתומה על הצלחת החדרת המותג יופלה
בישראל, מהלך שזיכה אותה בשנת 2002 בתואר אשת השיווק
של השנה. בשנת 2004 מונתה למנכ"לית משרד הפרסום גיתם
BBDO, במהלך תשע השנים שבהן ניהלה את גיתם הוכפלו
הכנסות החברה. המאירי הובילה את המהפכה הקריאטיבית
של המשרד וקטפה את הפירות בעשרות פרסים בארץ ובעולם.
בתפקידה כמנכ"לית גיתם ניהלה המאירי את תקציבי
הפרסום הגדולים בישראל והייתה אחראית על בניית
המהלכים התקשורתיים המובילים, ביניהם שופרסל,
סלקום, אסם, חיש גד, אראלה ממפעל הפיס ועוד. כמו כן,
המאירי הייתה החלוצה בישראל בהטמעת פעילות הדיגיטל
והובילה את המהפכה לשינוי בשיטת התגמול. בשנת 2014
מונתה המאירי למנכל"ית "קבוצת אלדר" שהינה החברה
הגדולה והמובילה בתחום יעוץ ושיווק נדל"ן למגורים.
כמו כן המאירי הינה דירקטורית בבנק הדואר וחברה
בהנהלת חבר הידידים של עמותת "חסדי לב" העוסקת
בחינוך ועצמאות פיננסית לאוכלוסיות חלשות.
רבקה אופנבך
בוגרת ומוסמכת ותיקה של הפקולטה לחקלאות המשמשת
שנים רבות כמורה לגידול ירקות בארצות מתפתחות מטעם
משרד החוץ ורכזת ירקות מקצועית במו"פ ערבה. המשרת את
9 מושבי הערבה מפארן בדרום ועד מושבי כיכר סדום
בצפון, נאות הכיכר ועין תמר. בתחום המו"פ 2 תחנות
ניסויים, תחנת "יאיר" ליד חצבה ותחנת "זהר" בכיכר
סדום.
בתפקידה אחראית על כל ניסויי הירקות באזור, בשיתוף
עם חוקרים מכל מכוני המחקר בארץ , עם אנשי המקצוע של
משרד החקלאות וההדרכה. שותפה לוועדות המקצועיות של
משרד החקלאות.
את לימודי התואר הראשון סיימה רבקה ב- 1973 בפקולטה
לחקלאות בגדולי שדה והגנת הצומח. ב- 1975 – סיימה את
לימודי המוסמך בגנטיקה בראשותו של פרופ' עמרם אושרי.
מאז 1969 : עוזרת בניסויי שדה בנוה יער לד"ר צבי קרחי
בטיפוח מילונים ליצוא.
בשנות השבעים היתה עוזרת מחקר במחלקה לגד"ש בפקולטה
לחקלאות.
ונציגת הסוכנות היהודית בהולנד בהשתלמות מעשית
בגידול עגבניות בחממות לצורך הדרכת חקלאים חדשים
בפיתחת רפיח וגוש קטיף. וכן היתה מדריכת ירקות
בחממות, במשרד החקלאות – שה"מ, בפתחת רפיח גוש קטיף
והבשור. שותפה פעילה בפיתוח ההתיישבות ובהקמת ענף
יצוא העגבניות.
במחצית שנות ה- 80 היתה רבקה עוזרת מחקר בארה"ב:
Purdue University, Indiana, U.S.A, וב-
Davis, California, USA Campbell Institute for Research
and Technology
מאז 1987 משמשת רבקה רכזת ירקות במו"פ ערבה מרכזית
וצפונית.
משנת 1996 עד היום יציאה להדרכה והוראה ב – 17 קורסים
מקצועיים לירקות בארצות מתפתחות מטעם מש"ב בשליחות
משרד החוץ. (פיג'י, סין (5), קניה, גרוזיה, זימבבואה,
נמביה, אנטיגואה, קירגיסטאן, ניגריה, מונגוליה,
אתיופיה (2), מקדוניה, בנוסף הרצאות מקצועיות בדרום
אפריקה על גידול ירקות בעיקר עגבניות.
30 שנות עבודה במו"פ ערבה תיכונה וצפונית הניבו כ- 20
מחקרים בשנה, כ- 500 דוחות. עד 2001 פרסומים בדוחות
שנתיים מ – 2001 הדוחות מפורסמים גם באתר של מו"פ ערבה
תיכונה וצפונית.
ד"ר אייזיק אסולין – מקים מעבדת מיקרולאב
נולד בעיר Sefrou אשר במרוקו, הממוקמת בהרי האטלס,
1951.
וכך מספר לנו ד"ר אסולין: "למדתי בבית ספר יסודי
באליאנס. את התיכון התחלתי בישיבה תיכונית ברבאט
IMEH ומשם המשכתי לצרפת בה למדתי בישיבה
תיכונית Le pin .עליתי לארץ עם עלית הנוער ב
5.6.1968.
את שתי הכיתות האחרונות של התיכון למדתי בכפר הנוער
מאיר שפיה.
התגייסתי לנח"ל אותו סיימתי ערב מלחמת יום כיפור.
במסגרת הנח"ל הייתי בגרעין עידן שהקים את המושב פארן
אשר בערבה.
לאחר המלחמה התחלתי את הלימודים באיחור של שלושה
חודשים כמו כל הסטודנטים באותה עת, בירושלים, בחוג
להגנת הצומח.
בשנה השנייה למדתי כבר בפקולטה לחקלאות ברחובות ואת
התואר הראשון סיימתי בשנת 1976.
את התואר השני עשיתי בהדרכתו של פרופ' אילן סלע
בוירולוגיה. נושא התואר היה בידוד ואיפיון הוירוס
התוקף מלפפונים CVYV .סיימתי את התואר השני בשנת
1977".
עבדתי בשירותים להגנת הצומח והביקורת בתקופתו של
שמואל אלחנן, במשך שנה וחצי במדור הסגר בהנהלתו של
רענן קציר כאחראי יבוא בנמל התעופה בן גוריון.
במהלך 15 השנים הבאות, עד 1994, עבדתי במעבדת אנליסט
בניהולם של אפרים גבאי וחיים שלזינגר. במעבדה זו
הייתי אחראי על הקמה של היחידה לבדיקת מחלות צמחים
וירוסים, חיידקים ופטריות.
בשנת 1982 התחלנו בלימוד ומחקר של מחלות זרעים, נושא
שהיה בראשית דרכו בעולם.
בשנת 1994 הקמתי את מעבדת מיקרולאב ומנהל אותה עד
היום. המעבדה ממוקמת בפארק המדע ברחובות. זו מעבדה
מוסמכת ע"י הרשות להסמכת מעבדות החל מ 2004 ומפוקחת
ע"י השירותים להגנת הצומח וביקורת. מעבדה
דיאגנוסטית המצוידת בכל הנדרש לבצע את כל הבדיקות
אותן היא מבצעת. ובין השאר עוסקת ב:
-
בדיקת זרעים:
בדיקת נוכחות וירוסים, חיידקים ופטריות בזרעים
ובצמחים בהתאם לנהלים בינלאומיים ופנימיים.
-
בדיקות צמחים:
בדיקת צמחים לנוכחות גורמי מחלה פתוגניים.
בדיקת צמחים בהתאם לדרישות של הגנת הצומח כגון:
מחלות הנגרמות ע"י וירוסים בגפן,
GVA, GVB, Arabis mosaic virus LR3,
בדיקת שתילי תות שדה לנוכחות המחלות
Phytophthora cactorum acutatum Colletotrichum,
C. gleosporoides
בדיקת עלי ושורשי אבוקדו לוירוסים ופטריות
Avocado sun blotch viroid Phytophthora cinnamomi,
בדיקת תפו"א יבוא לנוכחות
Ralostonia solanacearum
בדיקת מחלות הסגר בצמחים ובפירות מיובאים.
-
בדיקות כלליות של:
בד לא ארוג, מגבונים לחים , מוצרי קוסמטיקה, יין
במגוון הבדיקות הנדרשות בארץ ובעולם.
המעבדה משתתפת בפיתוח שיטות לזיהוי גורמי מחלה
בארץ ובגוף בינלאומי לקביעת נהלים לנוכחות גורמי
מחלה בזרעים: ISHI-Veg.
המעבדה מיישמת שיטות חדישות ומשתמשת בציוד עדכני.
ד"ר אסולין מציין ש"הפקולטה העניקה לי את ההכשרה
המקצועית הבסיסית שהיתה נחוצה להתפתחותי המקצועית.
תודתי נתונה לפקולטה ולכל האנשים הרבים אשר עזרו לי
לרכוש את הידע ולבנות את עתידי המקצועי".
ערן שוורץ
בוגר שלנו, כותב לנו על חוויית הלימודים בפקולטה והערך המוסף
צמיחה עסקית
מה היא כלכלה חקלאית? זו שאלה שאני עדיין צריך
להסביר לכל מי ששואל מה למדתי בתואר הראשון בפקולטה
לחקלאות. והתשובה האוטומטית שלי היא כרגיל שמדובר
בלימודים על "צמיחה עסקית", כאלו המשלבים כלכלה עם
חקלאות. משם כמובן שהשיחה מתגלגלת גם להסבר יותר
מופרך על פיתוח זרעים חדשניים שיצמיחו כסף על העצים.
השנים שעברו לא הפכו אותי לכלכלן ולא לחקלאי. אז איך
זה שהתקופה בפקולטה לא נראית במבט לאחור כמו בזבוז
זמן, אלא כאחת התקופות הטובות בחיי? ואיך זה שכל
החברים הקרובים שלי מאותה התקופה מרגישים את אותו
הדבר?
את התשובה לכך קיבלתי בתחילת לימודי ה-MBA שכמובן
המשכתי בעברית, אך הפעם בקמפוס הירושלמי, באוויר
הצלול שמעל פסגת הר הצופים. ומיד בשיעור הראשון אחד
המרצים שאל, מדוע אנחנו בכלל צריכים היום לעשות תואר
שני באוניברסיטה, ולא ללמוד הכל לבד ודרך האינטרנט.
והדבר היחיד שעלה בראשי הוא: שוב שואלים אותי מה אני
עושה פה?! ועכשיו אפילו מרצים שואלים אותי...
אבל למזלי הם גם ענו, והתשובה היתה שהערך המוסף של
לימודים בסביבה אקדמית הוא הנטוורקינג. מכירים המון
אנשים, חווים מסלול לימודים ביחד, ועם חלק מהם עוד
צפויה לנו דרך. הסמינר שעשיתי ברשתות חברתיות רק
חיזק את ההבנה בתרומה שיש לקשרים החברתיים על חיינו,
וגם לקשרים החלשים. אז נכון שרכשתי את הבסיס ההשכלתי
שלי בכלכלה ובשיווק באותה התקופה, אך מה שבאמת לקחתי
איתי הם החוויות. עכשיו הכל הסתדר.
עוד לפני התואר הראשון למדתי קופירייטינג במכללת ACC,
שם זכיתי ללמוד המון ישירות מתרצה גרנות ז"ל, ושם
נחשפתי לקופירייטינג ולתסריטאות ונסחפתי אחר המילה
הכתובה. לאחרונה חיברתי את כל הנקודות בחיי ופתחתי
סוכנות שיווק לעסקים קטנים בשם פינצ'ר. סוכנות זו
שמה דגש על השילוב שבין היצירתיות לאסטרטגיה, היין
והיאנג של יסודות השיווק.
הצורך שמצאתי למלא הוא הצורך במשרד שיווק מקצועי
שילווה עסקים משלב ההקמה ועד לשלב הפרסום, עם שירותי
שיווק מלאים המתמקדים בצרכים הרלוונטים לעסקים
קטנים. בדיוק כמו שיש לגדולים את משרדי הפרסום עתירי
התקציב, רק לקטנים. במקום שבעל עסק יפנה למתכנת
שיבנה את האתר, לגרפיקאי שיעצב את הלוגו, למנהל
רשתות חברתיות שיטפל בפייסבוק ולמישהו אחר לגמריי
שיפרסם בגוגל, יהיה משרד אחד שיוודא שהמסר יהיה נכון
לבית העסק ושיישאר אחיד בין כל ערוצי השיווק.
כיום אני עוזר לעסקים רבים למצוא את נקודות הבידול
שלהם, למקד את המסר ולהעביר אותו בצורה יצירתית,
כזאת שתהיה בראש ובראשונה בעלת ערך ללקוח. אז במחשבה
שניה, אולי כן למדתי משהו על צמיחה עסקית.
ערן שוורץ, בעל סוכנות השיווק פינצ'ר.
|