סטודנטים יקרים,
ברוכים הבאים לפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה.סמית.
הצטרפתם לפקולטה של האוניברסיטה העברית המדורגת ראשונה מבין האוניברסיטאות בארץ.
הפקולטה שלנו מחויבת באופן מתמיד למצוינות אקדמית במחקר ובהוראה,והיא היחידה בארץ המכשירה מומחים אקדמיים בתחומי החקלאות ובתחומים המשיקים לה כמו איכות הסביבה, שמירת שטחים פתוחים, וטרינריה, מדעי המזון ותזונת האדם, כלכלה חקלאית ומנהל, וניהול מלונאות ותיירות.
הפקולטה לחקלאות, כיחידת מחקר והוראה של האוניברסיטה העברית בירושלים, סגולית באוניברסיטה ובישראל בכלל, משני טעמים:
-
בזיקת חוקריה ומחקריה לחקלאות ישראל.
-
באופי המחקר המתקיים בתוכה, המשלב מחקר מנגנוני עם מחקר רלבנטי ויישומי.
ה"אני מאמין" של חוקרי הפקולטה, מאז ייסודה, הוא לעסוק בשאלות חקר בעלות תאחיזה ברורה לצרכים של חקלאות ישראל. תאחיזה זו לא תמיד באה לידי ביטוי יישומי מיידי, אך אין ספק שהיא מתקיימת בכל מחקר ומחקר. הקו המרכזי בחזונה של הפקולטה לחקלאות הוא קיומה כמרכז מחקר עולמי בנושאי חקלאות, מזון וסביבה.
בחזון הפקולטה ארבעה דגשים:
-
לקיים זיקה עם חקלאות ישראל וצרכיה.
-
להוות מרכז חקר עולמי לחקלאות, מזון וסביבה.
-
לספק פתרונות חקלאיים ברי קיימא והכשרה חקלאית לעולם ההולך ונעשה רעב.
-
לפתח אמצעים טכנולוגיים אלטרנטיביים הידידותיים לסביבה.
הזיקה לחקלאות ישראל וצרכיה – בנשמת הפקולטה לחקלאות. המחקרים המתקיימים בפקולטה, בין אם הם יישומיים או בסיסיים, מכוונים (ברובם הגדול) להגשמת מטרה אחת ברורה – שיפור המוצר, איכותו וכמותו.
מחקרים אלה תוקפים שאלות העולות בכל רובדי הגידול: תשתיות (קרקע ומים), מוצר מוגמר (פרי או ביצה), תכונות המוצר הבריא (גודל, טעם, כמות), בעיות המאיימות על שלמות המוצר (מחלות, פתולוגיה ומזיקים) והשפעות מזיקות של החקלאות על סביבת האדם (שטחים פתוחים, וזהום בע"ח). רב גוניות דיסציפלינרית זו מאפשרת לפקולטה לתפוס מקום מרכזי בחקלאות ישראל והעולם, עולם רעב שגבולותיו החקלאיים הולכים ומצטמצמים.
ההוראה בפקולטה, הן ברמה התאית-מולקולארית והן ברמת האורגניזם השלם, היא אבן יסוד בגיבושה ויישומה של החקלאות המודרנית המתמודדת עם דרישות הזמן והמקום. ההוראה האוניברסיטאית איננה ניתנת, לרב, כסיפור מסודר המדוקלם מתוך ספר, אלא יותר כמסכת של תהיות ופתרונות, בדיוק כפי שמתנהל המחקר במעבדה.
אנו מציעים לכם מאות קורסים אקדמיים ברמה גבוהה במסגרת מספר רב של חוגים ותוכניות לימוד לבוגר ומוסמך. לרשותכם סגל הוראה מעולה ומיומן, הכולל את המרצים הטובים ביותר בתחומם, אלו הם גם מדענים מהמעלה הראשונה, העוסקים באופן יומיומי במחקר ומביאים איתם לכיתות ניחוחות מחזית המחקר.
אנו עושים כל מאמץ להעניק לכם יחס נאות, בהירות בדרישות שלנו, מענה לשאלות וסיוע אישי, בצד תשתית של מדריכים ועוזרי הוראה, ספריה עשירה וחוות מחשבים משוכללת.
כפי שתיווכחו, הפקולטה היא בית חם במיוחד, מסביר פנים ונטול רשמיות. סגל ההוראה שומר על עיקרון של "דלת פתוחה", למרצים קוראים בשמם הפרטי והבקשות מהם נענות באדיבות ובמאור פנים.
השילוב של מצוינות אקדמית ולימודים יישומיים, המאפיין את הפקולטה, מקנה יתרונות רבים לתלמידינו.
רבים מבוגרינו נמצאים במוקדי קבלת ההחלטות והעשייה במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי בארץ ובעולם. הם עוסקים בתכנון, פיתוח, ייצור וניהול עתירי-ידע בתחומי החקלאות והסביבה, התעשייה הביוטכנולוגית, טכנולוגיה של המזון והתזונה ועוד.
כל מפעל לתוצרת חקלאית ועיבודו (ובכלל זה מפעלים המייצרים מכשור חקלאי) מעסיק בוגרים, מוסמכים ודוקטורים – כולם בוגרי הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית.
אני מאחל לכם הצלחה רבה בלימודים ומקווה כי בעתיד, שעה שאתם מסתכלים לאחור, תזכרו לא רק את הפקולטה הירוקה תמיד, כי אם גם בהערכה את התורה שרכשתם בין כתלינו.
בברכת הצלחה
רוני פרידמן, דיקן
|